DUBBELE MOORD IN AMSTERDAM 
AMSTERDAM Er is nog veel onduidelijk over de dodelijke steekpartij in de Israël Queridostraat in Amsterdam. De identiteit van de man en vrouw is nog niet bekend.
De politie is nog druk bezig de slachtoffers te identificeren, aldus een woordvoerster.

Ook de jacht op de verdachte is nog in volle gang. De verdachte, een blanke man van tussen de 40 en 45 jaar oud, vluchtte waarschijnlijk in de richting van de Burgemeester Van Tienhovengracht. De man droeg een spijkerbroek, een donkere jas en een donker mutsje en is tussen de 1.75 en 1.85 meter lang.De politie werd woensdagochtend rond 01.25 uur gealarmeerd door omwonenden die geschreeuw hadden gehoord. Op straat vonden agenten een zwaargewonde vrouw die direct werd gereanimeerd. In een woning waarvan de deur openstond, lag een man die ook was neergestoken. Ook hij moest worden gereanimeerd. In beide gevallen kon reanimatie niet meer baten.
 
 Hieronder een impressie van het plaats delict met verschillende producten van De Ridder Forensics duidelijk in beeld. 
 
 Nederlands Forensisch Instituut, Ministerie van Veiligheid en Justitie                                                 
 
De Ridder Forensics heeft samen met het Nationaal Forensisch Instituut en de Politie Amsterdam een nieuw product ontwikkeld. Hieronder vindt u het artikel wat verscheen in de nieuwsbrief van het NFI. De beschermmouw is uiteraard te bestellen in onze webshop.  
 
@NFI 
New tech: Beschermmouw voor sporen                              

12 september 2013
De politie zet snuffelratten in om kruitresten op te sporen. Het NFI werkte onlangs ook aan een innovatie op dit terrein: een mouw die onder andere schotresten op het lichaam kanbeschermen.Na een mishandeling, zedendelict of schietincident is snel bemonsteren belangrijk, maar dat kan niet altijd. Tussen arrestatie van een verdachte en het nemen van monsters van handen en kleding zit soms meer dan een uur.Om te voorkomen dat er vervuiling van sporen optreedt of dat er sporen verloren gaan, bedacht John Pel, projectleider PDManagement bij de politie Amsterdam, de beschermmouw. De mouw gaat rondom de handen en reikt tot over de elleboog. Voor onderzoek naar het beste materiaal stapte Pel eind 2012 naar het NFI.Voor schotresten deed Amalia Brouwer-Stamoulivan het NFI onderzoek naar drie stalen stof. De stof met de minste vezels werd winnaar: onder de elektronenmicroscoop heb je de restjes kruit en metaal dan het snelst gevonden. De monsters worden afgenomen met speciaal kleefband, waaraan ook andere deeltjes plakken.Naast een betere kwaliteit van de sporen heeft de beschermmouw nog een voordeel. Deeltjes die toch van handen en kleding afvallen, komen in de mouw terecht. Het NFI kan in een zaak dus ook de binnenkant van de mouw onderzoeken, als dat nodig is.De mouw komt per januari 2014 in de standaarduitrusting van Amsterdamse politieagenten. In de praktijk zal blijken of onderzoek naar schotresten door gebruik van de mouw meer oplevert. Mogelijk gaat de mouw dan ook door andere politie-eenheden gebruikt worden na schietincidenten. Het is de verwachting van John Pel dat de mouw straks ook bij onderzoek naar zedendelicten en mishandelingen zijn nut gaat bewijzen. Daarvoor wordt de mouw van DNA-vrij materiaal gemaakt.

beschermmouw_kort.jpg
                                                                                                                         
Bron: NFI Nieuwsbrief september 2013